BEBOP в Синтезис ツ

През 2022, джазът се завръща – в традиционния си ден – сряда, в Бар Синтезис.

Пак ще се усмихваме, пак ще танцуваме и пеем с пълно гърло, защото джазът е вечен, а в тези турбулентни времена имаме нужда от някаква сигурност.

На 2 февруари темата ще е BEBOP 🎶
В началото на 40-те години на миналия век, на сцената излиза ново поколение солисти, които владеят инструментите си на високо техническо ниво. Тези музиканти, отегчени от разписаните аранжименти и клишетата на суинга, след приключване на работа в биг-бендовете се събирали да посвирят един с друг за собствено удоволствие, без ограничения за импровизация и екперименти. Тези момчета сякаш нарочно ускорявали темпото и усложнявали хармониите, за да изхвърлят от сцената онези музиканти, дошли също да посвирят, но които не били на подобаващото техническо ниво.
Но вие не се тревожете, нашите бопъри не престават да се интересуват от забавлението на публиката, така че по своят очарователен начин, ще добавят липсващата на бопърите от миналия век мекота и танцувалност.
Бендът за вечерта ще е в състав:
🎶 Мартин Ташев – тромпет
🎶 Димитър Льолев – саксофон
🎶 Велислав Стоянов – тромбон
🎶 Милен Кукошаров – пиано
🎶 Борис Таслев – контрабас
🎶 Атанас Попов – ударни
От средата на януари, Брас Асоциация и Вили Стоянов продължават да развиват традиционните джазови сбирки, станали вече известни сред любителите в жанра, под името „Джаз в Синтезис“.
А на 2 февруари, жизнерадостният секстет ви очаква, в Бар Синтезис, част от веселата къща на PhotoSynthesis – място за фотография, хора и идеи, за следващото издание на БиБопСИНТЕЗИС 🎶
Събитието се провежда съобразно текущата заповед на МЗ.
С оглед наложеното ограничение в работното време, началото на музикалните сесии се изтегля малко по-рано.

Телефон за резервации: 0888607288

Събитийният календар на Сдружение Брас Асоциация се осъществява с подкрепата Национален фонд „Култура“.

Българската Брас Асоциация е идейна структура, създадена през 2008 година от тромпетиста Михаил Йосифов и тромбониста Велислав Стоянов – едни от най-активните съвременни музиканти в България.

Брас Асоциация е сдружение с идеална цел, което работи активно по проекти, дейности и инициативи за популяризиране на българската музика и в частност – на духовата музика, и за създаване на  възможности за реализация на професионалните и творческите умения на български музиканти. Тук са събрани музиканти от различни поколения и с различни музикални търсения, обединени от любовта към духовата музика.

Членовете на Брас Асоциация са духови музиканти, които участват в музикални проекти от различни жанрове – джаз, фънк, латино, етно, и създават модерния облик на музикалната сцена в България.

📍 Бар Синтезис – бул.Васил Левски 57, до Попа
📆 Всяка сряда
⏰ 20:00ч

Дата

02 фев. 2022
Expired!

Начален час

7:30 pm - 10:00 pm

Цена

15.00лв.

Още за събитието

Повече информация

Локация

Бар Синтезис
бул. Васил Левски 57, София

Organizer

Brazz Association
Phone
+359888274016
Email
brazzassociation@gmail.com
Website
http://www.brazz.bg
Повече информация