Джаз в Синтезис ツ

През 2022, джазът се завръща – в традиционния си ден – сряда, в Бар Синтезис.

Пак ще се усмихваме, пак ще танцуваме и пеем с пълно гърло, защото джазът е вечен, а в тези турбулентни времена имаме нужда от някаква сигурност.

От средата на януари, Брас Асоциация и Вили Стоянов продължават да развиват традиционните джазови сбирки, станали вече известни сред любителите в жанра, под името „Джаз в Синтезис“. Този път концепцията на вечерите ще е малко по-различна, всеки месец предстоят цикъл от концерти, в които ще се редуват Оld school jazz, Latin jazz, Modern jazz, Bebop и авторски джаз.

Редом с неуморният тромбонист застават едни от най-ярките имена от столичната сцена – Милен Кукошаров (пиано), Мартин Ташев (тромпет), Димитър Льолев (саксофон), Борис Таслев (контрабас) и Атанас Попов (ударни).
Освен титулярните изпълнители Вили обещава и много гости, в тематичните вечери.

Първата джазова фиеста ще е на 19 януари, когато брас задругата дава старт на обновената сряда със специално подбрана празнична програма, а в последната сряда от месеца (26 януари) ще се насладим на теченията в латин джаза, а защо не и на прекрасните вокали на Мартин Ташев.

Ако бъдат помолени да опишат звученето на любимия тромбон на Вили Стоянов, повечето, които го познават, най-вероятно ще използват думите „мощен”, „силен”, „арогантен”, „експлозивен”, „чудовищен”. И това няма да е лъжа, защото Вили има доста характерен стил на свирене, който трудно може да остане незабелязан.

С настоящата програма, Вили иска да ви покаже другата страна на неговия тромбон – нежната и романтична, приемайки предизвикателството да покаже тромбона, като солиращ инструмент.

В програмата на Old School Trombone са избрани произведения на Дюк Елингтън, Слайд Хемптън, Чарли Паркър, Телониъс Мънк и други, с които Вили разхожда слушателите по улиците на Ню Орлиънс и им показва как е звучал джазът през 30-те и 40-те години на миналия век.

А с жизнерадостния си характер, Вили успява да  пресъздаде освен енергията на Ню Орлиънс, с типичното рагтайм и диксиленд звучене, но също така и любовта между джаза, регето, фънка, хип- хопа и увлича по много заразителен начин публиката.

Събитието се провежда съобразно текущата заповед на МЗ.

Телефон за резервации: 0888607288

Събитийният календар на Сдружение Брас Асоциация се осъществява с подкрепата Национален фонд „Култура“.

Българската Брас Асоциация е идейна структура, създадена през 2008 година от тромпетиста Михаил Йосифов и тромбониста Велислав Стоянов – едни от най-активните съвременни музиканти в България.

Брас Асоциация е сдружение с идеална цел, което работи активно по проекти, дейности и инициативи за популяризиране на българската музика и в частност – на духовата музика, и за създаване на  възможности за реализация на професионалните и творческите умения на български музиканти. Тук са събрани музиканти от различни поколения и с различни музикални търсения, обединени от любовта към духовата музика.

Членовете на Брас Асоциация са духови музиканти, които участват в музикални проекти от различни жанрове – джаз, фънк, латино, етно, и създават модерния облик на музикалната сцена в България.

📍 Бар Синтезис – бул.Васил Левски 57, до Попа
📆 Всяка сряда
⏰ 20:00ч

Дата

19 ян. 2022
Expired!

Начален час

8:00 pm - 11:00 pm

Цена

15.00лв.

Още за събитието

Повече информация

Локация

Бар Синтезис
бул. Васил Левски 57, София

Organizer

Brazz Association
Phone
+359888274016
Email
brazzassociation@gmail.com
Website
http://www.brazz.bg
Повече информация