Джаз в Синтезис ツ

И през 2023, джазът ще звучи – в традиционния си ден – сряда, в Бар Синтезис.

Пак ще се усмихваме, пак ще танцуваме и пеем с пълно гърло, защото джазът е вечен, а в тези турбулентни времена имаме нужда от някаква сигурност.

Брас Асоциация и Вили Стоянов продължават да развиват традиционните джазови сбирки, станали вече известни сред любителите в жанра, под името „Джаз в Синтезис“. Всеки месец предстоят цикъл от концерти, в които ще се редуват Оld school jazz, Latin jazz, Modern jazz, Bebop и авторски джаз.

Редом с неуморният тромбонист застават едни от най-ярките имена от столичната сцена – Милен Кукошаров (пиано), Мартин Ташев (тромпет), Димитър Льолев (саксофон), Борис Таслев (контрабас) и Атанас Попов (ударни).
Освен титулярните изпълнители Вили обещава и много гости, в тематичните вечери.

След няколко години търсене на старите форми на джаза, творческия двигател на пространството председателят на Българската Брас Асоциация – тромбонистът Велислав Стоянов решава да промени формата и събира секстет в състав Мартин Ташев, Димитър Льолев, Велислав Стоянов, Милен Кукошаров, Борис Таслев и Атанас Попов.  Ураганът от емоции и творчески идеи се превръща в инкубатор за нова авторска музика. Милен Кукошаров създава Windharmonium Ensemble, а Вили Стоянов албума си Some nice melodies… (to share with friends).

Следващата рожба на творческия колектив е SIN-THESIS.
Различните по темперамент автори на творбите и различните форми на тяхното музикално изразяване са своебразно огледало на многопластовия ни живот. Те не се изключват и не се отричат, а музиката ги слива в едно.

Събитийният календар на Сдружение Брас Асоциация се осъществява с подкрепата Национален фонд „Култура“.

Българската Брас Асоциация е идейна структура, създадена през 2008 година от тромпетиста Михаил Йосифов и тромбониста Велислав Стоянов – едни от най-активните съвременни музиканти в България.

Брас Асоциация е сдружение с идеална цел, което работи активно по проекти, дейности и инициативи за популяризиране на българската музика и в частност – на духовата музика, и за създаване на  възможности за реализация на професионалните и творческите умения на български музиканти. Тук са събрани музиканти от различни поколения и с различни музикални търсения, обединени от любовта към духовата музика.

Членовете на Брас Асоциация са духови музиканти, които участват в музикални проекти от различни жанрове – джаз, фънк, латино, етно, и създават модерния облик на музикалната сцена в България.

📍 Бар Синтезис – бул.Васил Левски 57, до Попа
📆 Всяка сряда
⏰ 20:00ч

Дата

21 юни 2023
Expired!

Начален час

8:00 pm - 11:00 pm

Цена

20.00лв.

Локация

Бар Синтезис
бул. Васил Левски 57, София

Organizer

Brazz Association
Phone
+359888274016
Email
brazzassociation@gmail.com
Website
http://www.brazz.bg