Коледен джаз концерт на Вили Стоянов представя „ПРИКАЗКА“ – музиката на Йосиф Цанков

Коледен джаз концерт на Вили Стоянов представя „ПРИКАЗКА“ – музиката на Йосиф Цанков

Място: Парк-театър „Борисова градина“
Дата: 12.12.2021 г.
Начален час: 12:00 ч.

ВХОД СВОБОДЕН!

Състав:

Петър Терзиев – вокал
Йосифа Стоянова – вокал
Велислав Стоянов – тромбон
Димитър Благоев – китара
Даниеле Феббо – контрабас
Димитър Семов – ударни

Вили Стоянов е тромбонист, композитор, аранжор и преподавател. През 2020 година стартира инициативата „Среща с деди Йожи“, която цели да върне към живот огромната музикална съкровищница оставена ни от големия композитор, и негов дядо – Йосиф Цанков.

В резултат на тази инициатива през юли 2020 издава албум, с инструментални пиеси за биг бенд и соло тромбон, по музика на Йосиф Цанков, под заглавието „Онзи вятър от първата среща“.
През пролетта на 2021, неуморният тромбонист отваря поредна глава от срещите със своя знаменит прародител, когото никога не е срещал в живота, но когото все повече опознава чрез представянето на музиката му. С инициираният от него проект Just Bossa, представя втория албум по музика на Йосиф Цанков – „ПРИКАЗКА“.

Новите версии на тези песенни класики са уважителни към първообразите. Песните в албума „Приказка“ нямат желание да изместят оригиналите или да се заявят като техни съвременници, а да продължат живота им с респект към тях и към епохата, в която са се появили. Първообразите са закодирали дълбоко в нас любовта, нежността и романтиката. Наследството е живо, защото продължаваме неговата следа.

В албума „Приказка“ за първи път пее дъщерята на Вили Стоянов – Йосифа Стоянова.
Албумът носи името на една от най-красивите пиеси на големият Йожи „ПРИКАЗКА“, по текст на Веселин Ханчев. Името на албума загатва и за неговото съдържание.

Този път пътешествието в миналото е със засилено театрално звучене и е в услуга на разкошните текстове, по които е творил композиторът. Семплата като стил боса нова, помага да изпъкнат чистите и ясни послания на пиесите – за крехкостта на човешките взаимоотношения, вълненията от новата любов, носталгия по миналото, съчетана с примирението към трудното настояще, и все пак на финала – надеждата. В този смисъл албумът е опит за връщане на слушателите към чистите послания, които красивата музика носи, и изобщо към чистите човешки взаимоотношения.

За да спази жанровата стилистика на предпочитания от по-младото поколение стил „боса-нова“ Вили Стоянов включва младия вокалист – Петър Терзиев и младите, но вече все по-категорично заявяващи се музиканти Даниеле Феббо и Димитър Благоев.
Гост в концерта на 12 декември ще бъде Димитър Семов (ударни инструменти).

Парк-театър „Борисова градина“ се осъществява с подкрепата на Столична Община.

Дата

12 дек. 2021
Expired!

Начален час

12:00 am - 12:00 am

Още за събитието

Повече информация

Локация

Парк - театър "Борисова градина"
София

Organizer

Столична Община
Повече информация