Интимно с Йожи ♫ ВАРНА

✦ИНТИМНО С ЙОЖИ✦

➤ 31 август | 21:00 | Клуб Ментол, Варна

Дългоочакваното продължение на най-успешната програма от цикъла „Срещи с деди Йожи“ – „Онзи вятър от първата среща“, дала начало на пътешествието из съкровищницата завещана ни от Йосиф Цанков.
Аранжор на програмата е отново Михаил Йосифов, а самата тя носи името „Интимно с Йожи“.
Музиката на големият Йожи ще се разгърне за нов живот в изпълнение на едни от най-ярките представители на съвременната джаз сцена:

➤ Михаил Йосифов – тромпет
➤ Димитър Льолев – саксофон
➤ Велислав Стоянов – тромбон
➤ Милен Кукошаров – пиано
➤ Даниеле Феббо – контрабас
➤ Атанас Попов – ударни

Премиерното представяне на програмата ще бъде на 30 август, в рамките на тазгодишното издание на Празници на изкуствата Аполония.

А веднага след Созопол, на 31 август програмата ще бъде представена в клуб Ментол, Варна.

„Отне ми доста време, но явно трябваше да узрея, да се почувствам готов за срещата си с великия си дядо Йосиф Цанков, когото за жалост нямам щастието да познавам приживе…  

Но пък живота ме срещна с Мишо Йосифов, Милен Кукошаров, Митко Льолев, както и с останалите виновници за това пътешествие, едни от най-талантливите и душевно богати хора и аз съм щастливец, че са до мен, докато самият аз опознавам дядо си, по единствения възможен начин, чрез музиката, която е оставил за нас.

Щастлив съм да ви покажа част от наследството си и да продължавам да ви срещам с моят деди Йожи.                                              

Велислав Стоянов

Както знаете Йосиф Цанков или Йожи, както го наричат близките му, е епоха в българската музика, но това място не е заслужено случайно, тъй като композиторът е формирал или участвал във формирането на вкусовете на съвременниците си дълги години. Във времето на активния му творчески живот – 1929 -1971 той е написал над 500 творби, които са били изпълнявани, записвани и най-важното – обичани и слушани от широката публика. В тази съкровищница има шест оперети, множество танга, шлагери в различни ритми и стилове, поп песни, музика към филми и др.
Като един от основателите на националното радио в България, по негови идеи са реализирани музикалните и детски радиопредавания. Главен композитор на театър „Одеон” и дългогодишен главен редактор на „Балкантон”, Йосиф Цанков ни подарява песни, които са изпълнявани и включвани в албуми от известни чужди изпълнители като Жозефин Бейкър, Клаудио Вилла, Артуро Теста, Зигфрид Валенди, Йосиф Кобзон, Жилбер Беко. През Втората световна война американските и английските войници, които се сражават в Сахара срещу войските на Ромел, са поздравявани, всяка сутрин с „Керванът” на Джоузеф Цанкоу, който звучал по Радио Лондон, сега BBC.

➤ Билети можете да намерите на място, в деня на събитието.

➤  А от мрежата на URBO можете да купите комбиниран билет, на цена от 20 лв, който ви гарантира достъп и за предстоящата премиера на албума SINthesis, на 1 септември, отново в клуб Ментол, Варна.

Повече информация тук ➤ https://urboapp.com/bg/e14224-combo-ticket

 

Събитийният календар на Сдружение Брас Асоциация се осъществява с подкрепата Национален фонд „Култура“, по програма „Възстановяване и развитие на частни културни организации“.

 

📍  клуб Ментол, Крайбрежна алея, Варна
📆 31 август | четвъртък
⏰ 21:00ч
🎫 15 лв

Дата

31 авг. 2023
Expired!

Начален час

9:00 pm - 11:00 pm

Цена

15.00лв.

Още за събитието

Купи билет

Локация

клуб Ментол, Варна

Organizer

Brazz Association
Phone
+359888274016
Email
brazzassociation@gmail.com
Website
http://www.brazz.bg
Купи билет