Майсторски клас мултифункционален брас

През сезон 2023 г. майсторският клас на Велислав Стоянов ще се проведе в дните от 8-ми до 13-ти юли, като всеки участник ще има възможност да вземе четири индивидуални урока. Програмата и графикът с индивидуалните часове ще бъдат изпратени на всеки участник до 30 юни 2023 г.

Курсът завършва с концерт на изявени участници на 13 юли 2023 г. от 20.30 ч.
Такса за участие: 200 лв.
Краен срок за записване: 25 юни 2023 г.

Велислав Стоянов

Велислав Стоянов е виртуозен тромбонист и импровизатор, преподавател, част от Брас асоциация и създател на BrazzVilliDJ и е сред най-изявените джаз музиканти в България. Един от любимците на по- младата аудитория в музикалните клубове и на джаз сцените. Вили Стоянов е възпитаник на Инструменталния факултет на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София, със специалност „Цугтромбон“. Свирил е с групите „Инфинити“, „Дърти Пърчис“, „Хиподил“, „Уикеда“, „Каффе“ и други. Понастоящем е чест гост солист на оркестри в страната и чужбина.

През 2008 г., заедно с тромпетиста Михаил Йосифов, създава идейното обединение на духови музиканти Брас Асоциация, което в последните години активно работи за популяризиране и възраждане на духовата музика в България. Пътят на Вили Стоянов към музиката започва по обичайния начин – с уроците по пиано и солфеж. Внук е на великия български музикант и композитор Йосиф Цанков и семейството му избира да го насочи по стъпките на неговия дядо. Освен изпълнител, той е и преподавател по тромбон в Националната музикална академия в София. Води духовия оркестър и джаз бенда към Националното музикалното училище и се занимава с още няколко неща в педагогическа насока, с които помага на младите изпълнители да се развиват професионално.

„Нещата не се случват тогава, когато някой ти каже как да ги правиш, а когато имаш идея къде искаш да стигнеш. Тогава отиваш при
този, който смяташ, че може да ти покаже това, което ти трябва. Взимаш го, абсорбираш го, асимилираш го, прилагаш го в това, което правиш и си още една крачка напред, докато стигнеш там, където искаш. В този майсторски клас бих искал участниците да не мислят, че има нещо което не могат и да не си поставят никакви граници и ограничения.“

Сподели с нас самият той и не скри вълнението си от бъдещата среща!

Дата

08 - 12 юли 2023
Expired!

Начален час

9:00 am - 5:00 pm

Цена

200.00лв.

Локация

Открита сцена Солинария
Созопол

Organizer

Младежки арт фестивал Солинария