Мими Николова с бенефис „65 години на сцената“

🎆🎇✨Мими Николова с бенефис „65 години на сцената“ навръх рождения си ден на 30 юни в Сити Марк Арт Център 🎊🎉🎈

Легендарната изпълнителка на „Замълчи, замълчи“ и „Когато луната изплува“ Мими Николова ще ни срещне на живо с тези и с още забележителни песни от своя репертоар на бенефиса „65 години на сцената“. С концерта тя ще отпразнува и рожден си ден на 30 юни. Събитието е с начален час 19 ч. и ще се проведе в Сити Марк Арт Център.

От първата си песен Мими Николова става любимка на цяла България и така е вече десетилетия. С нейните изпълнения, превърнали се в шлагери, вече няколко поколения израстват, мечтаят и се влюбват. „Малката креолка“, „Двата бряга“, „Мостчето на влюбените“ са песни, на които всяко сърце откликва. А междувременно вокалистката пише история – в нейно изпълнение „Калиакра“ на композитора Ангел Заберски и с текст на Слава Семирова и Емилия Захариева печели Първа награда на първото издание на „Златният Орфей“. През годините Мими Николова записва песни на най-големите ни композитори и текстописци, които също ще прозвучат на концерта.

Вокалистката ще ги поднесе в нови аранжименти на Самуел Ефтимов, който ще е на рояла, а в джаз триото са още Атанас Попов – барабани, и Владислав Мирчев – контрабас. Специален участник в концерта ще бъде внукът на Йосиф Цанков – тромбонистът Вили Стоянов. Водещ ще бъде програмният директор на Jazz FM Светослав Николов. В програмата ще чуете и любими джаз стандарти.

Мими Николова е носител на наградата „Златен век“ на Министерството на културата и е Почетен гражданин на София. Сред нейните отличия са „Златна лира“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци и „Икар“ за цялостен принос от Съюза на артистите в България.

✅Купи или резервирай билети на: https://ticketscmart.info/event/1195

🎟 Билети може да закупите и от касата на Сити Марк Арт Център (бул. “Янко Сакъзов” № 30, тел. 02/ 955 74 78) или онлайн на https://www.cmart.info/

ℹ️ Работно време на касата: понеделник- петък: 9.30 – 19.30 ч., събота: 10.30 – 18.00 ч., неделя: 10.30 – 17.00 ч.

Етикети: , , ,

Дата

30 юни 2023
Expired!

Начален час

7:00 pm - 10:00 pm

Цена

15.00лв.

Още за събитието

Купи билет
Купи билет