SOME NICE MELODIES, TO SHARE WITH FRIENDS | Album promo | Sofia

След 25 години активна работа в различни музикални формации в страната и чужбина, като изпълнител аранжор и композитор, неуморният тромбонист Вили Стоянов издава първия си авторски албум.
Освен като наследник на именития композитор Йосиф Цанков, Вили е познат на родната сцена с дейността си по възраждането на духовата музика в страната. Като съосновател на Българската Брас Асоциация той е идеолог на голяма част от музикалните проекти в портфолиото ѝ – BrazzViliDJ, The essential FUNK trombone, Old School Trombone, инициативата за възраждане музиката на Йосиф Цанков, в рамките, на която бяха реализирани 2 албума и 5 музикални програми – за джаз секстет, биг бендова, боса нова, камерен квартет тромбони и за камерен симфоничен оркестър, соло тромбон и джаз трио. Заедно с Мишо Йосифов са идеолози и двигатели на редица други музикални проекти.
Ведрият характер на Вили и социалната му натура, в едно с любовта към музикантите, с които гради творческата си кариера, както и липсата на всякаква претенция, логично водят и до името на новия албум – Some nice melodies, to share with friends.
★★★
Съмишленици в реализицията на авторските му идеи в албума са Милен Кукошаров, Мартин Ташев, Димитър Льолев, Борис Таслев и Атанас Попов, а специални гости в звукозаписите, на които Вили е посветил отделни солови пиеси са Михаил Йосифов, Димитър Карамфилов, Милица Гладнишка и Светослав Николов.
Без претенция за конкретна жанрова принадлежност, но с гаранция за виртуозни импровизации е албумът поверен в ръцете на едни от най-близките до Вили и доказали се като ярки представители на съвременната музикална сцена изпълнители.
★★★
Състав:
Мартин Ташев – тромпет
Димитър Льолев – саксофон
Вили Стоянов – тромбон
Милен Кукошаров – кийборд
Борис Таслев – контрабас
Атанас Попов – ударни
и гости
★★★
Фестивалната промоция на албума ще бъде в рамките на Международен музикален фестивал “Варненско лято”/ Varna Summer Music Fest на 5 август.
★★★
Клубната промоция на албума е планирана за Световния ден на музиката – 1 октомври, в социален клуб Singles, София.
★★★
Звукозаписите на албума са реализирани с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.
★★★
Дата: 1 октомври
Врати: 20:30ч
Начало: 21:30ч
★★★
Социален клуб Singles се намира до вход А4, на НДК (бивш клуб Студио 5)
★★★
Билети в предварителна продажба в мрежата на EVENTIM.
★★★
Фотограф: Петър Димов – Българевеца

 • 00

  дни

 • 00

  часа

 • 00

  минути

 • 00

  секунди

Дата

01 окт. 2022

Начален час

9:30 pm - 11:45 pm

Локация

Singles
ул. Сан Стефано 22
Category

Organizer

Brazz Association
Phone
+359888274016
Email
brazzassociation@gmail.com
Website
http://www.brazz.bg