SOME NICE MELODIES, TO SHARE WITH FRIENDS | Album promo | Varna

🎶 Авторски албум на Вили Стоянов
Вили Стоянов – тромбон
Мартин Ташев – тромпет
Димитър Льолев – саксофон
Милен Кукошаров – кийборд
Димитър Карамфилов – контрабас
Атанас Попов – ударни
⭐ След 25 години активна работа в различни музикални формации в страната и чужбина, като изпълнител аранжор и композитор, неуморният тромбонист Вили Стоянов издава първия си авторски албум.
Освен като наследник на именития композитор Йосиф Цанков, Вили е познат на родната сцена с дейността си по възраждането на духовата музика в страната. Като съосновател на Българската Брас Асоциация той е идеолог на голяма част от музикалните проекти в портфолиото ѝ – BrazzViliDJ, The essential FUNK trombone, Old School Trombone, инициативата за възраждане музиката на Йосиф Цанков, в рамките, на която бяха реализирани 2 албума и 5 музикални програми – за джаз секстет, биг бендова, боса нова, камерен квартет тромбони и за камерен симфоничен оркестър, соло тромбон и джаз трио. Заедно с Мишо Йосифов са идеолози и двигатели на редица други музикални проекти.
💜 Ведрият характер на Вили и социалната му натура, в едно с любовта към музикантите, с които гради творческата си кариера, както и липсата на всякаква претенция, логично водят и до името на новия албум – Some nice melodies, to share with friends.
🤝🏻 Съмишленици в реализицията на авторските му идеи в албума са Милен Кукошаров, Мартин Ташев, Димитър Льолев, Борис Таслев и Атанас Попов, а специални гости в звукозаписите, на които Вили е посветил отделни солови пиеси са Михаил Йосифов, Димитър Карамфилов и Милица Гладнишка.
Без претенция за конкретна жанрова принадлежност, но с гаранция за виртуозни импровизации е албумът поверен в ръцете на едни от най-близките до Вили и доказали се като ярки представители на съвременната музикална сцена изпълнители.
Звукозаписите на албума са реализирани с подкрепата на Национален фонд „Култура“.
ММФ „Варненско лято“ 2022 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата, Национално училище по изкуства „Добри Христов“, Театрално-музикален продуцентски център – Варна, и със съдействието на Градска художествена галерия „Борис Георгиев“, Регионален исторически музей, Аулата на Икономически университет – Варна, Дворец на културата и спорта – Летен театър и Фестивален и конгресен център – Варна.
С финансовата подкрепа на А1, Солвей Соди, Фрапорт – летище Варна, Международен театрален фестивал „Варненско лято“, Посолството на Италия в България и Италиански културен институт, Испански културен институт „Сервантес“ и Посолството на Испания в България, Полски културен институт и Посолство на Полша в България, Унгарски културен институт и Посолство на Унгария България, Посолство на Литва в България, Посолство на Турция в България, Посолство на Финландия в България, Посолство на Словения в България, Посолство на САЩ в България, Посолство на Хърватия в България.
С подкрепата на хотел „Черно море“, курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена“, ресторант „Морска тераса“ , Ресторант „Мистър Баба“, ресторанти „Стария Чинар“, клуб „Ментол“, Карта за вино тур на североизток, Гларус – крафт бира, Кока Кола, Realistimo – портал за недвижими имоти.
Медийни партньори: Българска национална телевизия, Регионален телевизионен център – Варна, Българско национално радио, Българско национално радио – Радио Варна, Moreto.net, Ти Си Варна, АртВарна, Нова Варна, Българска телеграфна агенция, Радио FM+, Портал Култура и списание „Култура“.
Билети на касата на Фестивален и Конгресен Център Варна и онлайн на сайта:
www.fccvarna.bg
www.varnasummerfest.org
www.facebook.com/vnsummerfest

Дата

05 авг. 2022
Expired!

Начален час

8:00 pm - 10:00 pm

Още за събитието

Купи билет

Локация

Археологически музей Варна
Category

Organizer

Международен музикален фестивал "Варненско лято"
Купи билет