Виж сега, моето момиче

Пощенска кутия за приказки ще разкаже истинските истории на вдъхновяващи жени, които са били достатъчно смели да преследват целите си въпреки всички, които не са вярвали в тях.

Каним ви на премиера на книга, четене на Пощенска кутия за приказки с девет вдъхновяващи жени и концерт на Complicated Relationship!

Вратите отварят в 18:30ч.
Начало 20:00ч.

Идеята:

„Виж сега, моето момиче…“ , „Това не е женска работа“, Кой е мъжът ти, кой е баща ти?“

Познато ли звучи?

„Избягвам да наемам млади жени като теб, защото ей сега ще забременееш и ще те няма две години“, „Идва важен клиент утре на среща в офиса. Облечи си по-така да му се харесаме“, „Е, как не ти стига времето? Всичко е въпрос на организация, мила.“, „Аз на твоята възраст не си оставях семейството да си вея яката по офисите – изгледах си децата сама, изучих ги, нямаше по-добър тиквеник в квартала от моя. Стягай се, че така като те няма у дома, мъжът ти ще се огледа, децата ти няма да те гледат като остарееш“, „Не ми губи времето, искам да говоря с началника ти, да се разберем по мъжки!“.

А това?

„Ох, кукле, къде се буташ и ти с мъжете?!“, „Нещо гримче няма ли да сложиш, рокля някаква? Ще те запознавам с приятелите все пак!“


В тази книга не сме се събрали да допълваме списъка, а да го използваме за стъпало. Защото отдавна знаем кои сме, какво можем и как се прави.

Написахме „Виж сега, моето момиче“ с любов към всички бащи, братя, дядовци, съпрузи, синове и приятели, които са ни помагали да се харесаме и заобичаме.

Посвещаваме я на всички момичета, на които им предстои да обърнат конотацията на тези обезкуражаващи фрази. Както и на всички, които имат история ключ към свободата на другите.

„Виж сега, моето момиче“ е книга мисия, от първостепенно значение в особените времена, в които се опитваме да се реализираме. Решени сме да съберем достатъчно средства от продажбата ѝ, които да осигурят стипендии на вдъхновени, млади жени творци.

Надяваме се да подпомогнем българки, устремени да се развиват в сферата на културата и образованието тук и сега. Ще ги потърсим сред най-успешните студенти в България. Повече за кампанията ще ви разкажем съвсем скоро.

Дата

05 мар. 2023
Expired!

Начален час

8:00 pm - 10:00 pm

Цена

40.00лв.

Още за събитието

Купи билет

Локация

Sofia Live Club
пл. България 1, София

Organizer

Пощенска кутия за приказки
Website
https://www.facebook.com/KutiaZaPrikazki
Купи билет