Some nice melodies…

След 25 години активна работа в различни музикални формации в страната и чужбина, като изпълнител, аранжор и композитор, неуморният тромбонист Вили Стоянов издава първия си авторски албум.
Освен като наследник на именития композитор Йосиф Цанков, Вили е познат на родната сцена с дейността си по възраждането на духовата музика в страната. Като съосновател на Българската Брас Асоциация той е идеолог на голяма част от музикалните проекти в портфолиото ѝ –BrazzViliDJThe essential FUNK tromboneOld School Trombone, инициативата за възраждане музиката на Йосиф Цанков, в рамките, на която бяха реализирани 2 албума и 5 музикални програми – за джаз секстет, биг бендовабоса новакамерен квартет тромбони и за камерен симфоничен оркестър, соло тромбон и джаз трио.
Заедно с Мишо Йосифов са идеолози и двигатели на редица други музикални проекти.

Ведрият характер на Вили и социалната му натура, в едно с любовта към музикантите, с които гради творческата си кариера, както и липсата на всякаква претенция, логично водят и до името на новия албум – Some nice melodies, to share with friends.
Съмишленици в реализицията на авторските му идеи в албума са Милен Кукошаров, Мартин Ташев, Димитър Льолев, Борис Таслев и Атанас Попов, а специални гости в звукозаписите, на които Вили е посветил отделни солови пиеси са Михаил Йосифов, Димитър Карамфилов и Милица Гладнишка.

Без претенция за конкретна жанрова принадлежност, но с гаранция за виртуозни импровизации е албумът поверен в ръцете на едни от най-близките до Вили и доказали се като ярки представители на съвременната музикална сцена изпълнители.

В състава на групата са:

  • Мартин Ташев (тромпет)
  • Димитър Льолев (саксофон)
  • Велислав Стоянов (тромбон)
  • Милен Кукошаров (пиано)
  • Борис Таслев (контрабас)
  • Атанас Попов (ударни)