★ Две премиери в морската столица с един комбиниран билет ★

Клуб Ментол, Варна посреща в морската столица две премиери от портфолиото на Брас Асоциация,  с един комбиниран билет.
На 31 август и 1 септември гостите на града ще могат да се насладят на две нови програми, едната от които издадена и в албум.

На 31 август ще слушаме „Интимно с ЙОЖИ“ – дългоочакваното продължение на най-успешната програма от цикъла „Срещи с деди Йожи“  – „Онзи вятър от първата среща“, дала начало на пътешествието из съкровищницата завещана ни от Йосиф Цанков.

Аранжор на програмата е отново Михаил Йосифов, а самата тя носи името „Интимно с Йожи“.
Музиката на големият Йожи ще се разгърне за нов живот в изпълнение на едни от най-ярките представители на съвременната джаз сцена – Михаил Йосифов – тромпет, Димитър Льолев – саксофон, Велислав Стоянов – тромбон, Милен Кукошаров – пиано, Даниеле Феббо – контрабас и Атанас Попов – ударни.

Фестивалната премиера на програмата ще бъде на 30 август, в рамките на тазгодишното издание на Празници на изкуствата Аполония
А веднага след Созопол, на 31 август програмата ще бъде представена в клуб Ментол, Варна.

„Отне ми доста време, но явно трябваше да узрея, да се почувствам готов за срещата си с великия си дядо Йосиф Цанков, когото за жалост нямам щастието да познавам приживе…  

Но пък живота ме срещна с Мишо Йосифов, Милен Кукошаров, Митко Льолев, както и с останалите виновници за това пътешествие, едни от най-талантливите и душевно богати хора и аз съм щастливец, че са до мен, докато самият аз опознавам дядо си, по единствения възможен начин, чрез музиката, която е оставил за нас.

Щастлив съм да ви покажа част от наследството си и да продължавам да ви срещам с моят деди Йожи.                                           
Вили Стоянов

Линк към събитието във Facebook ТУК

А на 1 септември, като част от ежегодната инициатива на клуб Ментол NEW MUSIC NOW предстои премиерата на новия албум SINthesis*, дело на джаз сексет в състав Мартин Ташев, Димитър Льолев, Велислав Стоянов, Милен Кукошаров, Борис Таслев и Атанас Попов – едни от най-ярките представители на столичната и пловдивска джаз сцена.
Ураганът от емоции и творчески идеи на секстетa, познат на столичната публика от традиционните джазови срещи в сряда, се превръща в инкубатор за нова авторска музика. С ансамбъл от талантливи музиканти, SINthesis sextet внася изящество, интелигентност и виртуозност в съвременния джаз. Различните по темперамент автори на творбите и различните форми на тяхното музикално изразяване са своебразно огледало на многопластовия ни живот. Те не се изключват и не се отричат, а музиката ги слива в едно.

Творческият тандем е част от Windharmonium Ensemble на Милен Кукошаров, а през 2022 година с този секстет Вили Стоянов създава соловия си албум Some nice melodies… (to share with friends).

SINthesis*

* synthesis – the combination of components or elements to form a connected whole – комбинация от компоненти, които формират едно цяло
*sin – thesis (thesis about the sin) – теза за греха

Линк към събитието във Facebook ТУК

➤ Билети можете да намерите на място, в деня на всяко едно от събитията на цена от 15 лв.

➤ Комбинирани билети за двата концерта на цена от 20 лв, можете да закупите онлайн през мрежата на URBO.

➤ Вратите отварят в 21:00ч, началото на концертите е планирано за 22:00ч.

➤ Клуб Ментол, Варна не работи с предварителни резервации. Препоръчваме ви да дойдете навреме, за да гарантирате своето седящо място.

Концертите се реализират с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ към Община Варна и Национален фонд „Култура“.