Fairytale | Just Bossa

Проектът „Just Bossa” и концепцията за нов албум със заглавие „Приказка” е продължение на инициативата на тромбониста Велислав Стоянов да вдъхне нов живот на музикалното наследство на големия български композитор Йосиф Цанков. 
Този път прочитът на тези музикални съкровища е насочен към по-младите поколения. Избраният стил и семплото му звучене акцентират върху ясните и чисти послания на избраните пиеси – за крехкостта на човешките взаимоотношения („А всичко беше като някога”, „Онзи вятър от първата среща”, „Приказка”), вълненията от новата любов (“Твоята Китара”), носталгия по миналото („Под жълтите листа на старата липа”, „Онзи вятър от първата среща”) , съчетана с примирението към трудното настояще („Облаци бездомни”), и все пак на финала – надеждата („Когато луната изплува”).
В този смисъл албумът е опит за връщане на слушателите към чистите послания, които красивата музика носи, и изобщо към чистите човешки взаимоотношения.
Като стил боса нова произлиза от Бразилия. Жанр станал популярен покрай Антониу Карлос Жубим и Жуау Жилберту, и привлякъл младите музиканти, със смеването на самбата и джаза. За да спази жанровата стилистика Вили Стоянов включва младия вокалист – Петър Терзиев и младите, но вече все по-категорично заявяващи се музиканти Даниеле Феббо и Димитър Благоев.
Гости в програмата са доайенът на джаз тромпета в България – Венцислав Благоев, пианистът и композитор Милен Кукошаров, а перкусиите са поверени на Атанас Попов.
Следващият мост между поколенията и посланик на красивата музика на Йосиф Цанков за младите поколения е дъщерята на Велислав Стоянов – Йосифа, която ще се включи като гост-вокал в пиесата „Приказка”. 
И тук Вили Стоянов продължава да следва пътя и да събужда жаждата за градски живот, но основана върху достойнството на личността. Както е било преди когато е творил Йосиф Цанков. Хора, обединени от желанието си за споделяне, всеки, според своя талант, са празнували заедно живота с музика. Така са се изграждали емоционално завършени общности, които празнуват достойния живот, общото благо, стремежът към по-красива среда, грижата за околните – всичко това, което прави живота на всеки един и на всички заедно по-добър. Общности, за чието изчезване Вили Стоянов и неговите съмишленици тъжат и се опитват да възродят всеки ден, всеки със своя талант, енергия и желание, а в настоящият проект и чрез красивата музика на своя несрещнат приживе дядо – Йосиф Цанков.