Old School Trombone

Old School Trombone е проект на един от идеолозите на Брас Асоциация – тромбонистът Вили Стоянов, и естествено продължение на усилията на брас задругата за популяризиране жанровото многообразие на медните духови инструменти. Ако бъдат помолени да опишат звученето на любимия тромбон на Вили Стоянов, повечето, които го познават, най-вероятно ще използват думите „мощен”, „силен”, „арогантен”, „експлозивен”, „чудовищен”. И това няма да е лъжа, защото Вили има доста характерен стил на свирене, който трудно може да остане незабелязан.

С настоящата програма, Вили показва другата страна на неговия тромбон – нежната и романтична, приемайки предизвикателството да покаже тромбона, като солиращ инструмент.

Тук Вили разхожда слушателите по улиците на Ню Орлиънс и им показва как е звучал джазът през 30-те и 40-те години на миналия век. А с жизнерадостния си характер, успява да пресъздаде освен енергията на Ню Орлиънс, с типичното рагтайм и диксиленд звучене, но също така и любовта си към джаза, регето, фънка, хип-хопа и увлича по много заразителен начин публиката.

В състава на групата са:

  • Велислав Стоянов (тромбон и вокал)
  • Мартин Ташев (тромпет)
  • Димитър Благоев (китара)
  • Димитър Шанов (контрабас)
  • Николай Данев (ударни)