The essential FUNK trombone

Най новото попълнение в голямото брас семейство
The essential FUNK trombone

В името на бандата се крие и музикалната концепция, която следват членовете ѝ.
“ESSENTIAL” означава основен, съществен. В тази програма се разглеждат основите на фънк музиката и пресъздаването ѝ в най-чист инструментален вариант. Вокалните партии са силно ограничени и представляват по-скоро напеви и подвиквания.
Силни индивидуалисти, с различни творчески търсения, членовете на групата се обединяват от любовта си към класическия фънк, с неговата отворена импровизационна форма и ни показват как трябва да звучи той – синкопирани ритми, плътен бас, остра като бръснач китара, ритъм с леко ориенталски привкус, нежен сакс и арогантен тромбон.

За времето на създаването си групата успя да покори сцените на КАПАНА фест, WRONG феста, два фестивала в далечен Китай, а също така натрупа зловещо количество авторски репертоар, който логично намери реализация в първият им авторски албум T.E.F.T.

Година след представянето на дебютния си едноименен албум The essential FUNK trombone записаха втори. MAKE IT RIGHT, DO IT NICE е името на албума, който представлява еклектична смесица от пънк, фънк, рок, метъл, джаз и диско.

За разлика от първия албум, където намериха място композиции от Веселин Веселинов – Еко, Ангел Заберски, Михаил Йосифов и Милен Кукошаров, в този присъстват само пиеси дело на членовете на групата. С развитието на бандата музикантите се сплотяват около музиката, която създават самите те – предизвикват се и се стимулират, обединявайки всички цветове на индивидуалностите, които носят. 

The essential FUNK trombone

Велислав Стоянов – тромбон
Иван Йорданов – саксофон
Александър Васев – кийборд
Димитър Благоев – китара
Даниеле Феббо – бас китара
Виктор Викторов – ударни 

T.E.F.T.

MAKE IT RIGHT, DO IT NICE